Teleki Helytörténeti és Pihenő Park felújítása utáni eseménynapló - Józsefváros

2014. szeptember 16., kedd

Napi események - szeptember 16

Üzemi események, jelzések:
  • Nagy örömmel tájékoztatjuk a napló olvasóit, hogy egyre több idős látogatja a parkunkat, láthatóan jól érzik magukat!
  • Fiatalok még viszonylag kevesen járnak a térre, nincs még készen a kamasz sarok, most hét végi programunkon készülünk lefesteni a már ott levő raklapokat. A ping-pong asztalon azonban már nyomuk van. Üzenjük Lilinek és Nórának, hogy nevüket nem így kell megörökíteni az utókornak! 
  • 16 óra környékén a szolgálatban lévő térgondnok megkért egy férfit, aki a játszótér közeli padon ült, hogy ne gyújtson rá. Erre agresszív reagálás volt a válasz, leszúrással fenyegetve  térgondnokunkat. 
  • A térgondok kihívta a rendőrséget, de pár percen belül három egyesületi tagunk is a téren volt, és szemmel tartottuk a fenyegetőző férfit. Ő tíz perc után elindult a benzinkút felé, kerékpárral követtük. Egy a fiumei útnál lévő fáig ment el, ott könnyített magán, majd visszajött a parkba. A véletlenül arra sétáló szomszédsági rendőröknek szóltunk, akik odamentek igazoltatni, közben odaérkeztek a kiértesített rendőrök is, majd közterületfelügyelők is. Bizonyítani semmit nem lehetett, a férfi - és a vele lévő hölgy - tagadott. A rendfenntartók távoztak, de 6-7 helyi lakó addig tartotta távolról szem előtt a fenyegetőző férfit, amíg el nem mentek a parkból. Ezúton üzenjük a teret nem rendeltetésszerűen használni akaróknak: terünket védjük, vigyázunk rá, és mi vagyunk többen!
  • Parkunkat meglátogatta Viszlai László, aki a Horváth Mihály tér leendő gondnoka.
    Közösen körbejártuk parkunkat, megosztottuk tapasztalatainkat, amelyeket majd ő is hasznosítani tud munkája során. Legfontosabb javaslatunk, hogy mindig higgadtan, udvariasan, mosolyogva tájékoztassa a látogatókat, hívja fel a figyelmüket a terület helyes használatára.
  • A városüzemeltetés vezetőjével egyeztettünk az információs tábla szövegét illetően, az rövidesen ki lesz javítva.
  • Teleki 21 előtti kaput nem lehetett kulccsal bezárni.
    Ideiglenesen egy kerékpárlakattal zártuk le. 
  • Este nyolckor a park bezárására nem jelentkezett senki.
    Térgondnokunkkal, aki szerette volna átadni a szolgálatot az éjszakai őrségnek, vártunk egy fél órát, aztán telefonáltunk a JVSZ igazgatójának, aki intézkedésére végül megérkezett az őrség. Félreértés volt a váltás időpontját illetően. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése